Burgemeester bezoekt 60-jarig bruidspaar Boelhouwer-König

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Op maandag 16 april 2018 waren de heer en mevrouw Boelhouwer-König 60 jaar getrouwd. Burgemeester Bolsius bracht het bruidspaar op deze dag een felicitatiebezoek

De heer en mevrouw Boelhouwer-König leerden elkaar kennen op de avondmulo in Den Haag. Ondanks het leeftijdsverschil van vijf jaar sloeg de vonk na verloop van tijd toch over. In 1958 stapten zij met elkaar in het huwelijksbootje.

De heer Boelhouwer werkte veertig jaar bij de overheid, eerst op verschillende ministeries en de laatste twintig jaar bij de natuurbescherming. Dit waren, zo zegt hij zelf, zijn mooiste jaren. Mevrouw Boelhouwer-König nam de zorg van hun drie kinderen op zich. Toen de kinderen wat ouder waren en op school zaten, had zij een administratieve baan.

Sinds 1993 wonen ze in Hoogland. Hun leven staat in het teken van vrijwilligerswerk. Ze waren beiden veertig jaar vrijwilliger bij de ANWB waar ze onder andere assisteerden bij tenten- en caravanshows en fiets- en wandelroutes controleerden. De heer Boelhouwer gaf vanaf zijn 18e tot 70e jaar bloed en plasma aan het Rode Kruis. Vanwege het vele vrijwilligerswerk ontving hij in 1989 een Koninklijke Onderscheiding.

Mevrouw Boelhouwer-König verrichtte vooral veel vrijwilligerswerk in de kerk en dit doet ze nog steeds. Kamperen was hun grootste hobby, dit hebben zij vele jaren met plezier gedaan.

Het bruidspaar viert het diamanten huwelijk met familie, vrienden en kennissen.

Reacties