Verzameling van Ferdinand uit Amersfoort in Spoorwegmuseum

Foto:

Ferdinand uit Amersfoort mag op 21 en 22 april zijn verzameling spoorwegspullen exposeren in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Ferdinand zijn verzameling was eerder te zien in het SBS6-programma Verzamelkoorts!.

Als slotstuk van dit seizoen, organiseert het Spoorwegmuseum, in samenwerking met SBS6, de BankGiro Loterij en Talpa, een feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’. Een deel van het museum staat dit weekend in het teken van Nederland Verzamelland. Kim-Lian van der Meij verricht op zaterdagochtend 21 april de aftrap.

Verzamelkoorts Parade

In het tweede seizoen van het succesvolle SBS6-programma Verzamelkoorts!, konden kijkers na elke aflevering online stemmen op wat zij de meest bijzondere of spraakmakende verzameling vonden. Per aflevering zijn er twee winnaars die de unieke kans krijgen om hun verzameling tentoon te stellen in het weekend van 21 en 22 april, tijdens de feestelijke ‘Verzamelkoorts Parade’ in het Spoorwegmuseum.

Ferdinand: “Ik vind het heel erg leuk! Vanaf kinds af aan verzamel ik al modeltreinen. Nu verzamel ik alles wat met het openbaar vervoer te maken heeft. Stempelautomaten, kaartjes, lampjes en bordjes neem ik mee. Veel zal het Spoorwegmuseum ook zelf hebben, maar wellicht heb ik nog iets wat zij niet hebben.”

Breed scala aan verzamelingen te zien

Het Spoorwegmuseum maakt van het weekend een Parade met lekker eten en drinken en een podiumprogramma. Naast de spoorwegspullen van Ferdinand zijn er ook andere verzamelingen te zien, zoals Star Wars en Star Track spullen, zeepjes, fluiten en luchtruimuniformen.

De ‘Verzamelkoorts Parade’ wordt mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij, de cultuurloterij van Nederland. Met het programma Verzamelkoorts! wil de BankGiro Loterij laten zien wat de waarde van kunst en cultuur is voor mensen.

Reacties