Record aantal deelnemers aan Lift More

Zondag vond de 4e editie plaats van Lift More bij Crossfit Amersfoort. Een gewichthefwedstrijd voor zowel beginnende als gevorderde gewichtheffers die twee keer per jaar plaats vindt.

Record

‘Lift more @ Crossfit Amersfoort’ is ontstaan als een initiatief van de leden die wel eens een echte wedstrijd wilden meemaken. Dit concept is zo’n succes dat dit alweer de 4e editie is. Een recordaantal van elf teams van vier deelnemers gingen de strijd met elkaar aan. Vanuit Crossfit Bunschoten deden zes teams mee, van Crossfit Keistad twee teams en de organiserende box, Crossfit Amersfoort, was met drie teams present.

Drie onderdelen 

Lift More is een gewichthefwedstrijd, waarbij de deelnemers drie onderdelen afwerken. In het eerste onderdeel trekt de atleet de halter in één vloeiende beweging tot boven het hoofd (snatch). Bij het tweede onderdeel het stoten slaat de atleet de halter eerst voor tot op de schouders en stoot deze daarna in één keer uit (clean & jerk). Het derde onderdeel is de backsquat, waarbij de atleet met een halter gewicht op de schouders een diepe kniebuiging moet maken. Voor ieder onderdeel heeft de atleet drie beurten. De atleten worden opgeroepen op basis van oplopende te liften gewichten.

Wisselbokaal verdedigd

De score wordt berekend aan de hand van de Sinclair methode. Factoren als geslacht, leeftijd en gewicht worden verrekend waardoor er uiteindelijk een enkele uitslagenlijst met alle teams ontstaat.

Crossfit Bunschoten verdedigde de wisselbokaal met verve en mocht deze voor de 3e keer weer mee naar huis nemen. Op de 2e plaats eindigden de dames Lisette, Rosalie, Bea en Sharon van Crossfit Amersfoort en op de 3e plek stond nogmaals Crossfit Bunschoten.

Reacties