Klimmen en klauteren langs dieren in DierenPark Amersfoort

Foto: DierenPark Amersfoort

DierenPark Amersfoort vraagt kinderen tijdens de meivakantie om hulp bij het afronden van een klauterparcours.

“Via de Klim Alles-route loop je boven de beer over een touwbrug, duik je op tussen de leeuwen en sluip je door een tunnel onder hyena’s”, vertelt projectleider Hylke Steggerda. “Deze meivakantie komt daar een nieuwe uitdaging bij, waarbij wij alle hulp van de kinderen kunnen gebruiken.”

Bezoekers kunnen van 28 april t/m 13 mei meehelpen om de klimroute af te maken in de Amersfoortse dierentuin. “Tijdens de Klim Alles-vakantie bouwen kinderen samen aan het klimparcours. Met een goede samenwerking is het mogelijk om aan de overkant van de modderpoel met verstopte neushoorns te komen”, vertelt Hylke. “Dit is niet het enige obstakel dat overwonnen moet worden. Het dassenhol zit namelijk verstopt met stenen en er moet een slimme manier worden bedacht om aan de overkant van het water vol met krokodillen te komen.”

“Als de kinderen goed hebben opgelet in de dierentuin, weten zij waar zij rekening mee moeten houden om zonder een nat pak aan de overkant te komen. Goede samenwerking, creativiteit en een beetje behendigheid zijn wel handig om de Klim Alles-route af te maken”, vertelt de projectleider. Alle kinderen krijgen tijdens het bouwen van de klimroute een bouwhesje aan en er is hulp van de opzichters. “Slingerend als een aap, kruipend als een slang en hangend als een luiaard: deze meivakantie wordt één groot avontuur in DierenPark Amersfoort.”

Reacties