Flinke verkeershinder A1 dit weekend

Foto: Rijkswaterstaat

Dit weekend zullen wegwerkzaamheden aan de A1 leiden tot verkeershinder.

Op 6, 7 en 8 april 2018 zijn er nachtelijke rijbaanafsluitingen op de A1. Overdag zijn er in beide richtingen rijstroken beperkt beschikbaar. Weggebruikers worden omgeleid via de A28 en A27. De omleiding staat ter plaatse aangegeven met gele borden. De extra reistijd is ongeveer 15 minuten.

Overzicht data en tijden nachtelijke rijbaanafsluitingen A1

De A1 van Amersfoort naar Amsterdam is afgesloten tussen aansluiting Bunschoten-Spakenburg en oprit Eembrugge van:

  • vrijdag 6 april 21.30 uur tot zaterdag 7 april 8.00 uur
  • zaterdag 7 april 23.00 uur tot zondag 8 april 9.00 uur
  • zondag 8 april 21.00 uur tot maandag 9 april 5.00 uur

De op- en afritten worden mogelijk al een half uur eerder afgesloten.

Het gehele weekend wordt overdag het verkeer van Amersfoort naar knooppunt Eemnes ter hoogte van Bunschoten-Spakenburg naar de andere (zuidelijke) weghelft geleid. Om het verkeer op die rijbaan in beide richtingen te kunnen laten rijden, worden overdag 2×2 versmalde rijstroken ingericht en de snelheid aangepast naar 90 km/h.

Werkzaamheden

3Angle voert werkzaamheden uit aan het viaduct Bunschoten-Spakenburg. De aannemer moet hier het wegdek omhoog brengen, oftewel ‘vijzelen’, zodat er voldoende doorrijhoogte blijft voor het verkeer dat onder het viaduct doorgaat.

Waarom doen we dit?

Voor de verbreding van de A1 heeft 3Angle het dek van het viaduct Bunschoten-Spakenburg moeten verbreden. Als ze dit in het verlengde van het bestaande dek hadden gedaan, was de doorrijhoogte voor het onderliggende wegennet lager geworden. Dit komt omdat het viaduct een klein beetje schuin ligt, wat nodig is voor een goede afwatering. Daarom is de uitbreiding iets hoger aangelegd en wordt dit weekend het bestaande viaduct opgevijzeld en in een lijn gebracht met het nieuwe deel. 3Angle koppelt vervolgens beide delen aan elkaar en brengt nieuwe voegen aan. Ook is het nodig het wegdek van de A1 voor en na het viaduct hierop aan te passen.

Bron: Rijkswaterstaat

Reacties