Hens vanaf 28 april niet meer gratis

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Afgelopen zaterdag vonden bij het Henschotermeer informatiebijeenkomsten plaats voor geïnteresseerden. Met de komst van een nieuwe beheerder voor het recreatiegebied groeide ook de onrust in de regio over de toekomstplannen van het Henschotermeer.

Entree

Na opheffing van het recreatieschap dat het Henschotermeer tot begin dit jaar beheerde, is er veel discussie omtrent de toekomst van het Henschotermeer. Het beheer van het recreatiegebied is nu in handen van de familie Van de Lagemaaat. Omdat deze private partij geen subside zal krijgen ziet zij geen andere mogelijkheid dat entree te heffen.

Zaterdag werden de definitieve prijzen bekend gemaakt, die per 28 april in zullen gaan. Voor een bezoek aan het Henschotermeer moet een bedrag van € 2,95 per persoon betaald worden. Voor vaste bezoekers komen gunstigere tarieven. Voor een driedagenkaart moet straks € 5,90 betaald worden, voor een weekkaart € 12,10 en een strippenkaart van 5 losse dagen gaat € 11,80 kosten. Ook komt er een seizoenskaart beschikbaar met onbeperkte toegang voor € 29,50.
Wie met de auto komt, parkeert deze voor € 2,40 per uur of € 7,- voor een dagkaart.

Faciliteiten

Hier krijgt de bezoeker ook wat voor terug. Er wordt een klim- en klauterbos aangelegd, er komt een kinderboerderij en een educatief wandelpad. Deze zijn buiten het seizoen van oktober tot april vrij toegankelijk. Daarnaast zullen in het seizoen foodtrucks de bezoekers voorzien van snacks. Geen standaard vette hap meer, maar biologische producten, zoals een heuse Hensworst of een wrap met salade en scharrelkip en Italiaans ijs.

Bomenkap

Momenteel vinden de werkzaamheden plaats om het hek rondom het meertje te plaatsen. Er zijn flink veel bomen gekapt op het terrein. Niet alleen voor het plaatsen van het hekwerk. Het heeft ook een bosbeheertechnische functie. De Douglassparren zijn ooit aangeplant om geluidsoverlast te beperken, maar de bomen zijn ondertussen zo groot geworden en verdord aan de onderkant, dat een deel verwijderd is. Hiervoor zullen inheemse bomen terug geplant gaan worden.
Het hek van prikkeldraad wordt een meter hoog en er komen twee ingangen om het terrein op te komen: de hoofdingang en een ingang voorbij parkeerplaats 3.

Reacties