112

Burgernet werkt!

Foto: Publiek domein

Het aantal deelnemers aan Burgernet blijft toenemen; inmiddels doen ruim 16.000 Amersfoorters mee. Ook de Burgernetapp wordt steeds vaker gedownload; het afgelopen jaar ruim 4.000 keer.

Amersfoort kent een succespercentage van 13%. Uw inzet is hierbij onmisbaar, daar danken wij u hartelijk voor. Want: Burgernet werkt!

Belt u via de app?

Als u 112 belt naar aanleiding van de Burgernetapp, ziet de meldkamer niet dat u belt voor Burgernet.  Achteraf is het dan moeilijk om te achterhalen of het eventuele succes van een actie is te danken aan Burgernet. Vermeld daarom bij het bellen dat het gaat om een Burgernetactie. Hierdoor hebben wij beter inzicht of een zaak met hulp van Burgernet is opgelost.

Burgnet ook voor jongeren

Burgernet is een middel waarmee ook jongeren een bijdrage kunnen leveren aan een veilige stad. Bijvoorbeeld door het downloaden van de gratis Burgernetapp.

De app maakt gebruik van de GPS-locatie van je telefoon en stuurt alleen berichten die betrekking hebben op de plaats waar je op dat moment bent. Als je informatie hebt over dit bericht kun je bellen met 0900-8844 tegen lokaal tarief of bij spoed met het gratis alarmnummer 112. De locatiegegevens van de Burgernetapp-gebruikers worden niet bijgehouden. Zijn er jongeren in uw omgeving? Geef ze de tip om de Burgernetapp te downloaden op hun telefoon.

Download hier de app:

Of ga naar www.burgernet.nl.

Reacties