Clubkas verenigingen flink gespekt

Foto: Vriendenloterij

Een mooie opsteker voor 15 verenigingen in Amersfoort. Dankzij hun achterban komt er dit jaar € 34.024,- extra binnen in de clubkas.

Zij steunen hun vereniging door specifiek voor deze club mee te spelen met de VriendenLoterij. De helft van ieder lot waarmee zij meespelen, gaat direct naar de clubkas. Amersfoortse Mixed Hockey Club ontving de grootste bijdrage, namelijk € 10.682,-.

Meespelen voor je eigen club

Naast Amersfoortse Mixed Hockey Club zijn er in Nederland nog enkele duizenden andere clubs en verenigingen die via de VriendenLoterij extra inkomsten genereren voor de clubklas. Dit jaar is er in totaal ruim € 4,8 miljoen uitgekeerd, € 300.000,- meer dan vorig jaar. Steeds meer organisaties, van voetbalclubs tot toneelverenigingen, sluiten zich aan bij deze manier van fondsenwerving. Daarnaast spelen deelnemers die meespelen met een lot voor hun club steeds langer mee.

De VriendenLoterij is hierdoor een structurele financier voor veel organisaties. Clubs en verenigingen die nog niet aangesloten zijn, kunnen zich aanmelden via: www.vriendenloterij.nl/clubs

Reacties