Informatiemiddag over Indolente Non-Hodgkin Lymfomen

Team Hematologie van Meander Medisch Centrum
Foto: Frank Noordanus

Op zaterdag 21 april 2018 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over Indolente Non-Hodgkin Lymfomen.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.15 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Non-Hodgkin Lymfoom is een zeldzame vorm van lymfklierkanker die op alle leeftijden kan voorkomen. Ongeveer een derde van de patiënten met lymfklierkanker heeft deze vorm. Het is een ingrijpende ziekte waarover patiënten veel vragen kunnen hebben. De informatiemiddag geeft informatie en biedt de mogelijkheid om met artsen en andere patiënten te spreken.

Programma

Josien Regelink, internist-hematoloog van Meander, spreekt over Indolente Non-Hodgkin Lymfomen en wat de huidige behandelingen zijn. Saskia Klein, internist-hematoloog van Meander, gaat in gesprek met een patiënt over wat waakzaam wachten (wait and see) inhoudt en wat het betekent voor de patiënt.

Aanmelden

De informatiemiddag vindt plaats in Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Vanaf 13.30 uur is de ontvangst met koffie en thee in de Foyer. Om 16.15 uur wordt de middag afgesloten. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.hematon.nl/midden of als dat niet lukt via 033 – 480 3535. Hematon is de patiëntenorganisatie voor bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantatie.

Reacties