Uitjes in het Paasweekend

Foto: Publiek domein

Al plannen aan het maken voor volgend weekend? Een extra lang weekend voor de meesten, want het is dan Pasen. Wat kun je tijdens het Paasweekend in en rond Amersfoort gaan doen?

Clinic meidenvoetbal bij AFC Quick

Meiden tussen de 8 en 18 jaar opgelet? Heb je zin in een leuke voetbalmiddag met als bonus een freestyle clinic? Meld je snel aan! Meer informatie vind je hier.

AH Buitendag

Waar komt ons eten vandaan? Op Tweede Paasdag kun je een bezoek brengen aan boerderijen, telers, leveranciers en brouwers en het hen persoonlijk vragen tijdens een rondleiding over het erf, door de fabriek of door de brouwerij. Deze experts kunnen je alles vertellen over hun producten.
De AH Buitendag is een uitje voor jong en oud. Iedere locatie zorgt voor een unieke invulling van de dag, maar er wordt overal gezorgd dat het interessant en leuk is voor alle bezoekers. Zo worden er op alle boerderijen rondleidingen gegeven, maar worden er ook diverse activiteiten voor kinderen georganiseerd. Let op: voor een aantal bezoeken moet je je vooraf aanmelden!

Obstaclerun Amersfoort

Ga de sportieve uitdaging aan en ren 2,5 of 4 kilometer door de binnenstad van Amersfoort en overwin tal van leuke obstakels tijdens de allereerste editie van de Obstaclerun Amersfoort!

Vier de lente!

Op Tweede Paasdag is het ‘Lente in de WAR’, met tal van activiteiten. Snuffel zaden voor de tuin bij elkaar en ontdek duurzame producten bij de diverse kramen, maak je eigen recycle lamp, geniet van de hapjes en drankjes of volg één van de leerzame lezingen. Ook de kinderen hoeven zich niet te vervelend. Ze kunnen met de imker in gesprek, vogelhuisjes bouwen, kijken hoe een 3D printer werkt of luisteren naar verhalen.

Closing Party VUE

VUE Amersfoort gaat tijdelijk dicht vanwege een verbouwing. Daarom is er een heuse closing party vanaf 15.00 uur op Tweede Paasdag. De films die op deze laatste dag vertoond worden zijn The Hurricane Heist (voorpremière) en Gringo en Pieter het Konijn. Reserveer wel tijdig je kaartje!

Lammetjes aaien

Door de kou zijn ze nog maar weinig buiten geweest, maar in de stallen wemelt het van de lammetjes! Bij de Familie Kuyer in Soest kun je  op Tweede Paasdag schapen met lammetjes kijken, aaien en knuffelen. De paashaas komt ook nog even op bezoek.

Paaseieren zoeken

Wat is Pasen zonder Paaseieren zoeken? Je kunt ze natuurlijk zelf verstoppen voor de kinderen, maar je kunt er ook een uitstapje van maken!
– wie vindt het gouden ei in het Pluimvee Museum Barneveld?
– Paaseieren zoeken tijdens een mooie wandeling over de heide en een bezoek aan de lammetjes in de schaapskooi kan in Ermelo
– een Paasspeurtocht, knutselen, boogschieten en klauteren kan in Nunspeet tijdens het Paasevent
– de Paashaas is zijn eieren kwijt. Zoek mee bij De Vosheuvel

Reacties