Een uur het licht uit voor de aarde

Foto: WNF

Op zaterdag 24 maart gaat tijdens Earth Hour om 20:30 uur overal ter wereld één uur het licht uit voor de aarde.

In het weekend dat de zomertijd in gaat, wordt voor de twaalfde keer Earth Hour georganiseerd. Een wereldwijde beweging, die huishoudens en bedrijven oproept om de verlichting en andere elektronische apparatuur in hun huis voor één uur te doven om aandacht te vragen voor de klimaatverandering.

Klimaatverandering

Klimaatverandering is één van de grootste bedreigingen van de natuur. Doordat de aarde opwarmt, worden leefgebieden van dieren aangetast. Zo smelt de Noordpool en verliezen koraalriffen hun kleur. Doe mee aan Earth Hour en laat samen met miljoenen mensen in meer dan 170 landen zien dat jij geeft om de toekomst van de aarde: doe 1 uur het licht uit tijdens Earth Hour op 24 maart 2018. Geef een signaal af en inspireer anderen om ook deel te nemen aan een beweging die zich inzet voor het behoud van onze mooie planeet!

Dit jaar is dat op zaterdag 24 maart van 20:30 tot 21:30 uur lokale tijd. Dit evenement, dat door het Wereld Natuur Fonds wordt gesponsord promoot de energiebesparing en vermindering van koolstofdioxide-uitstoot.

Een evenement in het donker

Naast het licht uitdoen voor de aarde, kun je een extra statement maken: organiseer een evenement of speciale activiteit in het donker. Denk aan een candle light dinner, een akoestisch optreden, een light painting sessie of een voetbalwedstrijd met een glow in the dark-bal! Deel dit op je sociale media met #earthhour. Laat samen met miljoenen mensen in meer dan 170 landen zien dat u geeft om de toekomst van de aarde. Doe ook het licht uit en kijk wat er bij jouw in de buurt wordt georganiseerd: http://www.wnf.nl/earthhour

Inspiratie nodig? De tiende editie leverde dit mooie filmpje op.

Reacties