Sint-Jorispenning voor Barbara Bastiaanssen

Foto: Gemeente Amersfoort

Op vrijdag 23 maart 2018 reikte burgemeester Bolsius de Sint-Jorispenning uit aan Barbara Bastiaanssen, initiatiefneemster van Power en het Boekhuis.

Zij ontving de onderscheiding voor haar grote bijdrage aan de realisatie van het Boekhuis en haar inzet voor het POWER-platform tijdens de officiële opening van het wooncomplex en park aan de Zonnehof.

Burgemeester Bolsius: “Barbara Bastiaanssen leverde een grote bijdrage aan de realisatie van het woonproject het Boekhuis op De Zonnehof. Met het POWER-platform tuigde zij een netwerk op voor actieve ouderen en organiseerde zij vele activiteiten. Beide initiatieven dienen als voorbeeld elders in het land”.

Barbara Bastiaanssen was vanaf het begin één van de trekkers van het woonproject het Boekhuis, dat is gerealiseerd in het voormalige bibliotheekgebouw. Daarnaast was zij mede-initiatiefnemer van het Burgerinitiatief Zonnehof (BIZ!) en betrokken bij de verbetering van de woonomgeving door aanleg van een park op De Zonnehof.

In 2007 richtte zij met anderen het platform ‘POWER’ (Prettig Ouder Worden En Relativeren) op, dat inmiddels is uitgegroeid tot een open podium met een breed gedragen netwerk. Zij organiseert hiervoor vele activiteiten en stimuleert anderen om dat ook te doen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen