Online ziekenhuisdossier MijnMeander verder uitgebreid

Foto: Meander Medisch Centrum

Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen vanaf nu in hun patiëntenportaal uitslagen inzien van cel- en weefselonderzoek en uitslagen van onderzoek naar infecties veroorzaakt door bacteriën, virussen, parasieten en schimmels.

Daarnaast zijn verslagen van beeldvormend onderzoek zoals röntgen, echo’s, MRI en PET-CT beschikbaar in het online patiëntenportaal MijnMeander.

Uitslagen in MijnMeander

Patiënten vinden de uitslagen van het Laboratorium, Pathologie, Medische Microbiologie, Radiologie en Nucleaire Geneeskunde na zeven werkdagen in MijnMeander. Er staan geen foto’s of filmpjes in het portaal, alleen verslagen. Er is gekozen voor een termijn van zeven werkdagen zodat een behandelend arts gevoelige resultaten persoonlijk kan delen met de patiënt of de resultaten intern kan bespreken binnen het team van zorgverleners, alvorens deze met de patiënt te bespreken.

16 jaar en ouder

Eerder was het al mogelijk om brieven en labuitslagen van bloed- en urineonderzoek in te zien, om de eigen persoonsgegevens te wijzigen, online afspraken op de polikliniek te beheren en online vragenlijsten in te vullen. Inzage in het online ziekenhuisdossier is mogelijk voor patiënten van Meander Medisch Centrum van 16 jaar en ouder.

MijnMeander is een beveiligd deel van de website. Inloggen op het portaal kan op een computer of tablet en gaat met behulp van DigiD. Voor meer informatie over het online patiëntenportaal kunnen patiënten terecht op www.mijnmeander.nl.

 

Reacties