Projectkoor Dolce Musica lanceert eigen Passie-concert

Foto:

Aanstaande woensdagavond 28 maart verzorgt Projectkoor Dolce Musica een eigen Passie-concert in de St. Martinuskerk, Kerklaan 22 Hoogland. Het concert heeft als naam “ PASEN, een nieuw begin” meegekregen en bestaat uit een aantal speciaal voor dit concert geselecteerde liederen met als inspiratie de Passietijd.

In de aanloop naar Pasen wordt op veel plaatsen de Matthäus Passion uitgevoerd en is The Passion op tv een begrip geworden. Projectkoor Dolce Musica heeft in die hernieuwde interesse in de Passietijd aanleiding gezien om een eigen repertoire samen te stellen. Een eigen selectie van componisten en composities die voor koor en orkest invulling geven aan de “ Pasen, een nieuw begin”.
Naast Cantique de Jean Racine van Fauré, Lacrimosa uit het Requiem van Mozart, Locus Iste van Brückner worden van Bach uit de Hohemesse het Kyrie en uit de Mattheüs Passion de laatste coral gezongen. Uit het Requiem aeternam van Dvorak wordt het Introïtus ten gehore gebracht en van Marc Antoine Charpentier (een Franse tijdgenoot van Bach) wordt uit de Missa Assumpta est Maria het Kyrië en Gloria gezongen. Deze prachtige Missa, uit de Barok periode, wordt uitzonderlijk weinig in Nederland ten gehore gebracht! Een “vergeten” stukje muzikaal vakwerk dat door ons in Parijs is gevonden!!

De begeleiding wordt verzorgd door leden van het Nijmeegs studenten orkest “ Collegium Musicum Carolium” en pianist Patrick Bossink. Het geheel staat o.l.v Martien Musters.

Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is vanaf 19.15 uur geopend.
Adres: St. Martinuskerk, Kerklaan 22, Hoogland.
Toegang is gratis, U kunt uw waardering aan het einde van het concert laten merken in de vorm van een vrijwillige bijdrage.

Reacties