Amersfoort tekent COC’s Regenboog stembusakkoord

Foto: COC Nederland

Donderdag werd in Cafe Koetje te Amersfoort door vertegenwoordigers van D66, SP, PvdA, CDA, VVD, Amersfoort2014 en GroenLinks een handtekening gezet onder het Regenboog stembusakkoord van COC Midden-Nederland.

In het akkoord staan maatregelen op het gebied van LHBTI-emancipatie om in de komende raadsperiode uit te voeren. COC Midden-Nederland vraagt hiermee in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen aandacht voor de belangen van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI).

“Ik ben ontzettend blij dat deze partijen ons akkoord hebben getekend. We zien deze partijen als partners voor de komende vier jaar om voor LHBTI-inwoners van Amersfoort in actie te komen. De uitslag van de verkiezingen op 21 maart is natuurlijk ook erg bepalend, maar we rekenen erop dat ze hun best gaan doen om zoveel punten uit het akkoord te realiseren”, aldus Simon Timmerman, voorzitter COC Midden-Nederland. In het akkoord staan maatregelen die betrekking hebben op gemeentelijk beleid zoals het opstellen van een Regenboogagenda, het bevorderen van veiligheid, het ondersteunen van jongeren, kwetsbare groepen en zichtbaarheid.

COC Midden-Nederland nodigde in haar werkgebied alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen uit om steun te geven aan een Regenboog stembusakkoord. Want al is er in Nederland al veel bereikt voor LHBTI’s, toch krijgen ze nog altijd te maken met geweld, discriminatie en ‘homo’ is op school het meest gebruikte scheldwoord. Een proactieve rol van de gemeente op het gebied van LHBTI-emancipatie is daarom van groot belang.

COC Midden-Nederland

Het COC komt al sinds 1946 op voor de belangen van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgenders en intersekse personen (LHBTI). Sinds 18 januari 1950 is het COC ook in de regio Utrecht actief. Eerst onder de naam COC Utrecht en later onder de naam COC Midden-Nederland. COC Midden-Nederland is lid van de federatie van COC’s en is actief in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunnik, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg, Zeist, Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren, Weesp, Wijdemeren, Culemborg, Nijkerk en Scherpenzeel. Meer informatie op www.cocmiddennederland.nl.

Reacties