‘Wetenschap in Meander’ toont onderzoeksresultaten

Foto: Meander Medisch Centrum

Deze week is weer het tijdschrift Wetenschap in Meander verschenen, een uitgave van het Wetenschapsbureau van Meander Medisch Centrum over wetenschappelijk onderzoek in het ziekenhuis. Het laat zien waar Meander als topklinisch opleidingsziekenhuis mee bezig is op het gebied van het doen van onderzoek.

Dit nummer staat in het teken van het Wetenschapssymposium dat op 15 maart plaatsvindt in Meander Medisch Centrum. U vindt de samenvattingen van 14 onderzoeken die tijdens het symposium worden gepresenteerd, in de vorm van (poster)presentaties.

Verder worden in dit nummer twee onderzoeken belicht: het onderzoek van Inge Evers op de afdeling Gynaecologie en de studie van Arend Mosterd op de afdeling Cardiologie. Onderwerp van onderzoek door Inge Evers is de monitoring van diabetes tijdens de zwangerschap. Chris Hauck, redactielid van de WIM, beschrijft het onderzoek van Arend Mosterd naar nieuwe cholesterolremmers. Albert van de Wiel, tevens redactielid, gaat in zijn column in op de vraag waar het geld voor het zo nodige onderzoek in de periferie vandaan moet komen.

Proefexemplaar
Wetenschap in Meander verschijnt twee keer per jaar en wordt verspreid onder o.a. medisch specialisten, aios, verpleegkundigen, huisartsen en geïnteresseerden. Belangstellenden kunnen een exemplaar aanvragen via [email protected] of lees de digitale versie.

Reacties