ZV Hoogland hoofdgebruiker zwembad Hoogland

Foto ter illustratie
Foto: Publiek domein

Zwemvereniging Hoogland zal zich medio april 2018, voor het eerst sinds de oprichting in 2014, hoofdgebruiker van zwembad Hoogland mogen noemen. Vanaf medio april zullen de Hooglanders onder meer de complete maandagavond en vrijdagavond programmering voor hun rekening nemen, van 18:00 tot 22:00 uur.

Sinds 2014 moest ZV Hoogland veelal uitwijken naar zwembad Liendert en het Sportfondsenbad, maar door de komst van de Amerena zal dit gaan veranderen. Zaterdag 10 maart werd vast een voorschot op de verhuizing genomen. De 2018 editie van de Highlanders Cup vond voor het eerst plaats in zwembad Hoogland, waarbij door zwemmers en familieleden werd gestreden om de felbegeerde Highlanders Cup op de estafettenummers.

Clubvoorzitter Stam: ‘Zwemvereniging Hoogland komt thuis. De opening van de Amerena geeft onze zwemclub een kwaliteitsimpuls. We hebben onze uren in zwembad Liendert mogen inruilen voor zwembad Hoogland, een zwembad met meer ruimte voor onze zwemactiviteiten. De trainingsuren die nu nog zijn ondergebracht in het Sportfondsenbad verhuizen naar de Amerena, één van de topzwembaden van Nederland, waar wij als modale vereniging uit Amersfoort-Noord de ruimte krijgen om onder de meest ideale omstandigheden te trainen. Wij zijn meer dan content met de zwemfaciliteiten die de Gemeente Amersfoort ook voor ZV Hoogland beschikbaar stelt. Daarnaast zijn wij exploitant SRO zeer erkentelijk voor de uitstekende samenwerking in de afgelopen jaren, waardoor wij in alle Amersfoortse zwembaden, met veel plezier hebben kunnen trainen.’

In de Amerena zullen de Highlanders bijna dagelijks in het water liggen, de Hooglandse vin- en wedstrijdzwemselectie zullen daar trainen in het 50 meter bad, zowel op 25m als op 50m baanlengte. Naast de doordeweekse zwemtraining in Amerena, traint de wedstrijdselectie op zondagochtend in zwembad Hoogland.

De ZV Hoogland zwemjeugd, trimzwemmers en masters krijgen alle ruimte in zwembad Hoogland, het nieuwe “thuisbad” van de vereniging. Op alle doordeweekse dagen, met uitzondering van de donderdag, worden er verschillende zwemactiviteiten aangeboden vanaf 18:00 uur. Na de verhuizing, per medio april, kunnen zwemmers van alle leeftijden terecht in zwembad Hoogland, bij Zwemvereniging Hoogland, voor Aquafun, Sterrenplan (Plus), wedstrijdzwemmen, trim- en masterszwemmen. Meer informatie over de genoemde zwemactiviteiten is terug te vinden op www.zvhoogland.nl

Reacties