Veerle van basisschool de Bolster voorleeskampioen van Eemland

Foto:

Tien leerlingen streden vrijdag 9 maart in het Icoontheater tegen elkaar om voorleeskampioen van de regio Eemland te worden.

De wedstrijd werd gewonnen door Veerle van der Brug van basisschool de Bolster in Amersfoort. Als voorleeskampioen van de regio Eemland gaat Veerle nu door naar de volgende ronde en kan ze kampioen worden van de provincie Utrecht en misschien wel van Nederland. De regionale finale werd georganiseerd door de Bibliotheek Eemland.

Aan de voorleeswedstrijd in Eemland deden 29 scholen mee uit Amersfoort, Bunschoten, Baarn en Woudenberg. De voorleeskampioenen van de scholen namen het tegen elkaar op in twee voorrondes. Tien kinderen schopten het tot de finale in Icoon, afgelopen vrijdagmiddag. De voorgelezen fragmenten waren heel divers: humoristisch, spannend, dramatisch, griezelig – er kwam van alles voorbij!

Omdat de kinderen allemaal ontzettend goed konden voorlezen, was het geen gemakkelijke klus voor de jury, bestaande uit voorleesspecialist Betty Huisman, Diny Scheper van de Bibliotheek Eemland en jeugdboekenschrijver Jauko Verschure. Presentator Jebo (Jeroen de Boer) verzuchtte dan ook meermaals dat hij blij was dat hij niet in hun schoenen stond. Maar uiteindelijk was het oordeel unaniem: Veerle van der Brug was de allerbeste. Zij las mooi en rustig voor en had een goed fragment gekozen waarbij het publiek onmiddellijk werd meegezogen in het verhaal.

Reacties