112

Poging tot wurging agente in Amersfoort

Foto: Nieuws.nl/ANP

Een 21-jarige man heeft in Amersfoort geprobeerd een agente te wurgen. Drie collega’s schoten haar te hulp omdat ze vreesden voor haar leven. De agenten trokken hun stroomstootwapens. Na de waarschuwing stopte het geweld richting de agente.

Ze liep door het gedrag van de man een hersenschudding en verwondingen aan haar gezicht op. Drie andere politiemensen liepen verwondingen op aan schouder, rug, nek en been.

De man maakte deel uit van een groep van twee vrouwen en vier mannen uit Bunschoten-Spakenburg in de leeftijd van zeventien tot 22 jaar. Een van de vrouwen werd aangesproken omdat ze een ruit van een winkel zou hebben vernield. De anderen gingen zich daarna met het gesprek bemoeien. Daarna begon de 21-jarige man op de agente in te slaan en begon haar te wurgen.

Drie mannen bleken onder invloed van alcohol. Het zestal zit vast voor nader onderzoek en verhoor. In het tumult zijn agenten twee bodycams verloren.

Getuigen gezocht

In verband met het onderzoek zoekt de politie getuigen van het geweldsincident. Getuigen en personen met meer informatie kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via M-online of 0800-7000.

Reacties