Prijsuitreiking schilderwedstrijd Mondriaan

Op 7 maart jl. vond de prijsuitreiking plaats van de schilderwedstrijd. Met vlnr. Kim van de Wetering, Amélie Mac Gillavry, Eva van Rheenen, Eeke ten Veen, Sjanie Schoenmakers, Marjory Degen (conservator Mondriaanhuis) en Paul Baltus (directeur Mondriaanhuis).
Foto: De Nozem Fotografie.

Op 7 maart 2018 zijn de winnaars van de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’ bekend gemaakt. De wedstrijd werd door het Mondriaanhuis georganiseerd ter ere van de 146e geboortedag van Piet Mondriaan, die in 1872 het levenslicht zag.

In de categorie jeugd werd de eerste prijs gewonnen door Amélie Mac Gillavry. Zij maakte een schilderij geïnspireerd op het werk Devotie van Mondriaan. Amélie maakte het werk hedendaags door het meisje op het schilderij een selfie te laten maken. Zij noemt haar werk Dephonetie. De tweede prijs in de categorie jeugd ging naar Eva van Rheenen en de derde prijs was voor de jongste deelnemer, Tim Kruiswijk (vier jaar).In de categorie volwassenen was de eerste prijs voor Eeke ten Veen uit Enschede. Ten Veen maakte een landschap waarin hij verschillende stijlen van Mondriaan verwerkte.  De tweede prijs was voor Sjanie Schoenmakers en de derde prijs ging naar Kim van de Wetering.

In totaal ontving het Mondriaanhuis ruim honderd inzendingen voor schilderwedstrijd Geïnspireerd door Mondriaan. De ingeleverde doeken kwamen uit alle delen van het land en toonden gevarieerde stijlen en onderwerpen, net zoals ook het oeuvre van Piet Mondriaan zich kenmerkt door een grote verscheidenheid.

De werken van alle deelnemers zijn nog t/m 1 april a.s. te zien in het Doe-het-zelf-atelier van het Mondriaanhuis.

Reacties