Festival Kannen & Kruiken viert 3e editie in Amersfoort

Foto: Dennis Verduin

Voor het derde jaar op rij wordt er tijdens speciaalbier- en wijnfestival Kannen & Kruiken in het Burgemeester Brouwerplantsoen in Amersfoort geproost op zinderende zomerdagen.

Van donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus scharen de beste bierbrouwers, vinologen en levensgenieters bijeen om onder het genot van livemuziek de smaakpapillen te laten prikkelen. De heerlijkste brouwsels en nectars worden afgewisseld met lekkernijen van mobiele keukens.

“Midden in de zomer is het weer tijd voor Kannen & Kruiken in het Burgemeester Brouwerplantsoen. Naast Lepeltje Lepeltje is ook het speciaalbier- en wijnfestival echt een vaste waarde geworden!” 
– Siep Stronks, organisator

Bier
De ambachtelijke bierbrouwers staan te trappelen om het publiek hun heerlijkste brouwsels voor te schotelen in Burgemeester Brouwerplantsoen. Rond of robuust, blond of donker, pale of stout, men wordt verrast door het brede bieraanbod. Zowel voor kenners als voor bierdebutanten zijn volop nieuwe smaken te ontdekken.

Wijn
Hobbysommelier of ervaren vinoloog, ieder met een neusje voor heerlijke wijnen komt volledig aan zijn trekken. Nestel de voeten in het heerlijke frisse gras en laat zoete tonen en tannines de smaakpapillen verleiden tot nieuwe ervaringen. Bij het zien van het wijnassortiment krijgt elke liefhebber weke knieën.

Eten
De echte fijnproevers weten welke belangrijke rol eten speelt bij het proeven van bier en wijn. Wissel het brede drankaanbod af met lekkernijen van mobiele keukens. Van borrelhapjes tot maaltijden die een goede bodem beloven.

Muziek
Het Burgemeester Brouwerplantsoen wordt gevuld met scherp snaarwerk, zwoele deunen en verse beats. Of men nu geniet van een ambachtelijk biertje of een zorgvuldig gekozen Merlot, de liveacts en DJ’s maken de sfeer compleet.

Meedoen?
Kannen & Kruiken staat open voor verschillende samenwerkingen. Wil jij als smaakmaker jouw bier of wijn op de menukaart, zoek je een pontificaal plekje op het podium of ben je graag een bezige bij achter de schermen? Meld je dan aan via: www.kannenkruiken.nl

Kannen & Kruiken Amersfoort
Donderdag 9 tot en met zondag 12 augustus
Burgemeester Brouwerplantsoen, Amersfoort
Donderdag: 15:00 – 23:00
Vrijdag: 15:00 – 01:00
Zaterdag: 13:00 – 01:00
Zondag: 13:00 – 22:00
www.kannenkruiken.nl

Reacties