Amersfoortse vrijwilligers worden in het zonnetje gezet

Liefde-voor-Amersfoort-2018
Foto: Ruud van der Graaf

Ze varen toeristen rond door de grachten, vertellen de mooiste verhalen over de historische binnenstad, besturen het toeristentreintje en varen met fietsboot De Eemlijn toeristen en hun fiets richting Spakenburg. Aan de vrijwilligers van de Amersfoortse toeristische partijen heeft de stad veel te danken. Daarom worden ze op 25 maart 2018 allen in het zonnetje gezet in de Mariënhof tijdens de derde editie van Liefde voor Amersfoort.

De vrijwilligers verwendag is in het leven geroepen om de vrijwilligers van Amersfoort enorm te bedanken. Dankzij hun inzet worden jaarlijks honderdduizenden bezoekers gastvrij onthaald in de middeleeuwse stad. “De vrijwilligers zijn het visitekaartje van de stad. Dankzij de inzet en de passie van deze mensen leren bezoekers de stad op een unieke manier kennen.”, aldus Laura Bommezijn, een van de organisatoren van Liefde voor Amersfoort. Haar medeorganisator Arn Zuyderduin is de vrijwilligers dankbaar: “Het is fantastisch dat de vrijwilligers jaarlijks veel tijd willen investeren in onze stad. De verwendag Liefde voor Amersfoort is een leuke manier om wat terug te doen.”

Lekkere hapjes

In de Mariënhof wordt dit jaar een culinaire ‘reis;  aangeboden. Tien horecaondernemers zorgen voor lekkere hapjes en drankjes in de prachtige historische setting. Zo bieden BUUF in de Serre, Zuivelhoeve Amersfoort, De Aubergerie, Restaurant Habibi, Vishandel Volendam Keje&Dibbes, Bierwinkel Hop, De Vier Broers | beer & grill en Vlaams Friteshuis van Gogh allerlei heerlijkheden aan de vrijwilligers aan. Verhuurbedrijf Westerhuis levert kosteloos het servies en Goedbeginnen.nl helpt bij de website. Allerlei Amersfoortse bedrijven slaan de handen ineen om een topdag te organiseren voor de vrijwilligers.

Opening toeristisch seizoen

Liefde voor Amersfoort is tevens de opening van het toeristisch seizoen. Vanaf april worden er meer toeristen verwacht dan in de wintermaanden. Dat betekent dat er weer veel uren moeten worden ingevuld. Bij sommige toeristische organisaties is er nog vraag naar vrijwilligers. Op de website www.liefdevooramersfoort.nl kunnen geïnteresseerden zich aanmelden als vrijwilliger. Ook is hier meer informatie te vinden omtrent de verwendag.

Reacties