Inschrijving Hooglandse Dorpsloop geopend

Foto: Av Altis

Woensdagavond 16 mei 2018 vindt de 34e Klaverblad Verzekeringen Hooglandse Dorpsloop plaats. Het programma van de Hooglandse Dorpsloop is vertrouwd. Ook deze editie bevat scholierenkampioenschappen voor basisscholen in en nabij Hoogland, een jeugdloop en een prestatieloop in combinatie met een 10 km wedstrijd.

Het parcours is razendsnel en bovendien voor alle afstanden gecertificeerd. De afstanden kloppen dus precies! De tijdregistratie wordt voor iedereen verzorgd door Racetimer met een chip in het startnummer. Iedereen die voor 24 april inschrijft, krijgt als bonus zijn of haar voornaam op het startnummer afgedrukt.

De Hooglandse scholieren en de overige jeugd lopen een ronde van 1.100 meter. Deelnemers aan de prestatieloop lopen naar keuze een aantal ronden van 2.000 meter. De wedstrijd gaat over 5 ronden. De finish is op de Kerklaan. De start bij de kruising van de Zevenhuizerstraat met de Kerklaan.

De certificering van het parcours door de Atletiekunie betekent dat er precies 10.000 meter gelopen wordt. Omdat het parcours vlak en zeer snel is, is het voor veel atleten interessant om op woensdagavond een poging te doen hun PR te verbeteren of hun vorm te testen. Verwacht wordt dat dit zelfs bovenregionaal belangstelling zal trekken.

Inschrijven kan op de website www.hooglandsedorpsloop.nlĀ Hier is meer informatie te vinden en kan ook inschrijvingsformulier voor de basisscholen in en nabij Hoogland gedownload worden. Via school is de deelname voor scholieren gratis. Van alle anderen wordt een beperkte bijdrage gevraagd.

Reacties