Een tijdloos voorjaarsconcert

Foto:

Op zaterdagavond 17 maart 2018 vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert van muziekvereniging Sint Caecilia plaats. Tijdens dit voorjaarsconcert wordt terug gekeken op 90 jaar muziekvereniging Sint Caecilia Hoogland.

Ook dit jaar zet de muziekvereniging een verrassend en gevarieerd concert neer. Alle onderdelen van de muziekvereniging zullen hun kunsten vertonen. Het opleidingsorkest onder leiding van Inge Lage Venterink, de jeugdslagwerkgroep en slagwerkgroep onder leiding van Marcus Wiebenga en het fanfareorkest onder leiding van Arjan Dunning laten je reizen door de tijd.

Tijdens deze avond zal Daan Voorburg een bijzondere solo ten gehore brengen. Hij gaat samen met het fanfareorkest het muziekstuk ‘Rhapsody for Euphonium’ van James Curnow spelen. Na afloop van zijn muziekles spraken we Daan over het komende concert, zijn uitvoering en wat dit allemaal voor hem betekent. Op dit moment is hij hard aan het studeren voor zijn muziekdiploma D.

Naast muziek maken studeert hij op de PABO. Daan is 19 jaar oud en inmiddels speelt hij al ruim 10 jaar bij Sint Caecilia. Ooit is hij begonnen op bugel en na twee jaar is hij overgestapt naar euphonium. De euphonium wordt in de klassieke wereld ook tenor tuba genoemd. Dit instrument heeft deze naam omdat het in een orkest de melodische baslijn laat horen en meestal de tegenmelodie heeft.

Helemaal top dat ik het nu mag uitvoeren
Het solostuk dat Daan tijdens dit concert gaat spelen is een speciaal verzoek van hem. “Ik vind dit muziekstuk erg mooi en heb dit al eerder uitgevoerd met pianobegeleiding. Ik vind het helemaal top dat ik het nu mag uitvoeren met het fanfareorkest.”

‘Rhapsody for Euphonium’ is een muziekstuk met veel contrasten in klanken en snelheden. Dit muziekstuk is een populair kernonderdeel van het euphoniumrepertoire. Daan heeft nu een kans om zowel lyrische- als bravoure-stijlen te laten horen in een aantrekkelijk en opzichtig concertstuk. Het is een van de meest beroemde en populaire stukken ooit gecomponeerd voor euphonium. Maar wat is nu het mooiste deel van dit muziekstuk? “De finale! Dit heeft een groots einde met daarbij een arrogant hoog nootje er bovenop, met je haren in de wind, je euphonium even afzetten op de eindnoot. Dat vind ik geweldig.”

Sint Caecilia is mijn tweede huisje
Muziekvereniging Sint Caecilia bestaat 90 jaar. Wat vindt Daan hier zo bijzonder aan? “Wat ik hier leuk aan vind is dat het al 90 jaar een enorm gevarieerde vereniging is, waar jongeren en ouderen van allerlei verschillende leeftijden bij elkaar komen. Ik verbaas mij erover hoe zoveel verschillende mensen een geheel vormen tijdens repetities, maar ook daarna. De balans tussen gezelligheid en de muziek, dát is het mooie van deze vereniging.” Daan heeft bij Sint Caecilia vele vrienden leren kennen. “Het is voor mij een tweede huisje geworden. Ik ben daarom ook regelmatig te vinden in verenigingsgebouw ’t Driespan.” Wat zou je de bezoekers willen meegeven? ”Ik hoop dat iedereen na afloop van dit concert geheel in extase zal zijn, want enthousiasme is tijdloos.”

Kaartverkoop voor het concert op 17 maart 2018
Het voorjaarsconcert vindt plaats op 17 maart 2018 in de Rabobankzaal van theater Flint Amersfoort en begint om 19:30 uur.

De kaartverkoop start op 24 februari. Kaarten zijn dan te koop op onderstaande vertrouwde adressen:
– Delicious, Kraailandhof 21, Hoogland
– @Ed’s Jeans en Casual Wear, Kraailandhof 28, Hoogland
– Primera Brundel, Hamseweg 46, Hoogland
– Optiek Ferron, Zonnewijzer 8, Amersfoort

Er is dit jaar ook een mogelijkheid om snel en eenvoudig online kaarten te kopen via de website van muziekvereniging Sint Caecilia: www.sintcaecilia.nl.

Reacties