PostNL past netwerk brievenbussen in gemeente Amersfoort aan

Foto: PostNL

PostNL past vanaf eind maart in gemeente Amersfoort het netwerk van brievenbussen aan. De reden voor de aanpassing is dat we in Nederland steeds minder post versturen.

Brievenbussen die weinig worden gebruikt, worden verwijderd of verplaatst naar plekken waar veel mensen komen zoals winkelcentra, supermarkten of locaties aan het begin van een woonwijk.

Voor iedereen bereikbaar
Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet  voorschrijft. Daarnaast hebben lokale vertegenwoordigers van belangenorganisaties zoals ANBO, Unie KBO, PCOBm I(e)derin en LvKK de mogelijkheid gekregen om advies uit te brengen op de plannen in de gemeente. Gezamenlijk is gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd. Bij het bepalen van de locaties wordt rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen zoals vastgelegd in de Postwet.

Veranderingen
Vanaf 24 maart 2018 voeren we de eerste veranderingen in het netwerk van brievenbussen in Utrecht door. In de gemeente Amersfoort blijven 58 brievenbussen, verdwijnen 43 brievenbussen en komen er 4 nieuwe brievenbussen bij. Op welke locaties brievenbussen blijven, kun je in de locatiewijzer vinden. De aanpassingen zijn eind april 2018 gerealiseerd.

Meer informatie
Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Reacties