Gemeente Amersfoort heft ruim 42 miljoen aan OZB

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

Jaarlijks heffen gemeenten onroerendzaakbelasting (ozb). Dit jaar levert dat gemeenten zo’n 1,6% meer op dan in 2017. Dat maakte het Centraal Bureau voor Statistiek vandaag bekend.

De gemeente Amersfoort heft dit jaar ruim 42 miljoen aan ozb,dat is 2 miljoen meer dan vorig jaar. Met een stijging van 4,7% ten opzichte van 2017 een flinke stijging in vergelijking met het landelijk gemiddelde.

De ozb wordt berekend op basis van de WOZ-waarde van de woning. Doordat de huisprijzen ook dit jaar weer zijn gestegen, verwacht de regionale belastingdienst een stijging van het aantal bezwaarschriften tegen de aanslag ozb.

Voor vragen over uw ozb en het indienen van bezwaar kunt u terecht op www.amersfoort.nl/belastingen-1.

Ozb beïnvloedt stemkeuze gemeenteraad

Uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis uit 2014 blijkt dat het ozb-beleid van lokale politieke partijen voor driekwart van de huiseigenaren erg belangrijk is bij hun stemkeuze.

‘Politieke partijen moeten vóór de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2018 duidelijkheid geven over hun plannen met de ozb’, zegt Rob Mulder, directeur belangenbehartiging bij Vereniging Eigen Huis. ‘Kiezers verwachten hierover openheid, eerlijkheid en standvastigheid van lokale politici.’

Reacties