Dialyse-informatiemiddag in Meander

Foto:

Meander Medisch Centrum organiseert op donderdag 8 maart (World Kidney Day) een informatiemiddag over dialyse en transplantatie.

Mensen met een verminderde nierfunctie die zich willen oriënteren op dialyse en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

Bezoekers kunnen tijdens de informatiemiddag kennismaken met verschillende vormen van dialyse, zoals hemodialyse en peritoneaal dialyse en ervaringsverhalen horen van dialysepatiënten. Ook is er informatie over thuis-, nacht- en vakantiedialyse. Er is volop gelegenheid voor het stellen van vragen aan de nefrologen, dialyseverpleegkundigen, transplantatieverpleegkundigen, maatschappelijk werkers en diëtisten. Ook de Nierstichting Nederland en patiëntenvereniging DIOR zijn aanwezig.

Wat is dialyse?
Het leven van mensen met nierproblemen verandert ingrijpend als zij gedialyseerd moeten worden. Hun eigen nieren kunnen het bloed onvoldoende zuiveren, waardoor afvalstoffen en vocht onvoldoende verwijderd worden uit het lichaam.

Locatie en aanmelden
De informatiemiddag wordt gehouden op donderdag 8 maart van 16.00 tot 18.00 uur in het Niercentrum Midden-Nederland, locatie Meander Medisch Centrum (afdeling Dialyse B4), Maatweg 3 in Amersfoort. Aanmelden kan per e-mail bij [email protected] of telefonisch op 033 – 850 72 40.

Reacties