Mondriaanhuis organiseert ‘Mondriaandag’op 146e geboortedag

Foto: Mondriaanhuis

Op woensdag 7 maart a.s. is het de 146e geboortedag van Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis, geboortehuis van de schilder, organiseert daarom een ‘Mondriaandag’ met verschillende publieksactiviteiten. Ook geldt er van 7 t/m 11 maart gratis entree op vertoon van het artikel over ‘Mondriaandag’ in huis-aan-huis-krant Amersfoort Nu.

Op woensdag 7 maart vinden de volgende acties en activiteiten plaats: de hele dag en t/m 11 maart kunnen inwoners van Amersfoort en omgeving het museum gratis bezoeken op vertoon van een artikel over Mondriaandag, dat op 28 februari verschijnt in de Amersfoort Nu, Leusden Nu, Nijkerk Nu en Soest Nu. Alle bezoekers die op woensdag komen krijgen bovendien een taartje aangeboden in het Mondriaancafé.

Gratis Mondriaanwandeling
In samenwerking met Gilde Amersfoort vinden er op woensdag twee gratis Mondriaanwandelingen plaats om 10.30 en om 13.00 uur. Tijdens een rondgang door de binnenstad schetst een gids, aan de hand van foto’s en verhalen, hoe het leven in Amersfoort er uitzag in de jeugd van Mondriaan.
De wandeling van het Gilde start bij de Observant aan het Stadhuisplein 7 en eindigt bij het Mondriaanhuis. Vooraf inschrijven is niet nodig.

Prijsuitreiking
Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’ die 19 januari is gestart. Aan deze publiekswedstrijd kunnen zowel volwassenen als kinderen meedoen. Ruim honderd mensen hebben al een wedstrijdformulier en schilderpaneel opgehaald. Hun schilderijen worden tijdelijk geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. De winnaars ontvangen op 7 maart prijzen die ter beschikking worden gesteld door de volgende ondernemers van het Mooierplein:

Helemaal edelsmid www.helemaaledelsmid.nl
Brood & Zoets www.broodenzoets.nl
Dr. Chocolate www.dr-chocolate.nl
Spellenpoort www.spellenpoort.com

Op Mondriaandag is de Kortegracht ten slotte versierd met ‘ Victory Boogie Woogie’ vlaggen die worden gemaakt door twee groepen 7 van School op de Berg uit Amersfoort.

Het Mondriaanhuis is van plan om jaarlijks samen met partners in de stad aandacht te besteden aan de geboortedag van Mondriaan.

Reacties