Obstaclerun door de binnenstad

Foto:

Het moet één groot sportief en vooral leuk familiefeest worden. Een rondje rennen door de binnenstad van Amersfoort en onderweg klimmen en klauteren over de nodige obstakels.

Geen hoge houten schuttingen of de loodzware barrières van een militaire stormbaan, maar opblaas hindernissen voor het hele gezin. Het idee van de run is afkomstig van wethouder Hans Buijtelaar en zijn partijgenoot Kees Kraanen. Nadat eerder de op tweede paasdag geplande City Challenge Run onlangs is geannuleerd, gaat de Obstaclerun Amersfoort op maandag 2 april gewoon wel door.

Een vaste kern organisatoren van de Marathon Amersfoort heeft na overleg met de gemeente besloten de handschoen op te pakken en de obstakelloop te organiseren. Mik Borsten, Floor Visser en Jaap Hengeveld zijn gezamenlijk aan de slag gegaan met een nieuw programma met start en finish bij Zandfoort aan de Eem, en een parcours met obstakels dat onder meer over de Hooglandse Dijk en door de binnenstad loopt.

“De datum is onveranderd gebleven”, zegt Floor Visser desgevraagd. “Maandag 2 april, op 2e paasdag dus. Je kunt meedoen aan een run over tweeëneenhalve kilometer of vier kilometer, met onderweg zo’n negen obstakels. We hebben bewust gekozen voor deze grote opblaas obstakels. Wel zo leuk, net zo uitdagend en ook geschikt voor jonge deelnemers.” Inmiddels heeft het drietal een nieuwe website in de lucht www.obstaclerunamersfoort.nl en een Facebook pagina gemaakt. “Inschrijven is vanaf nu mogelijk’, zegt Mik Borsten. “Het wordt echt gaaf, net zo gezellig als bijvoorbeeld de Kerstmannenloop. Wij zorgen voor de muzikale omlijsting en het aansluiten van de Amersfoortse horeca. Een snelle tijd, daar gaat het op tweede paasdag niet om. Het is vooral leuk om het samen te doen, met vrienden bijvoorbeeld.”

www.obstaclerunamersfoort.nl

Reacties