Prostaatkankercafé 19 maart in Meander Medisch Centrum

Foto: Meander Medisch Centrum

Op maandag 19 maart zijn mannen met prostaatkanker welkom bij het eerste prostaatkankercafé in de regio Amersfoort. De avond is een nieuw initiatief van het Prostaatcentrum Midden-Nederland van Meander Medisch Centrum. Partners zijn welkom, de toegang is gratis.

Prostaatkanker brengt bij een man veel teweeg. Het feit alleen al dat hij zo’n ziekte heeft, maar ook de onderzoeken, de behandeling en controles kunnen belastend zijn. Daarnaast krijgt hij mogelijk te maken met zaken als incontinentie of impotentie. Dat kan gevolgen hebben voor de relatie. Wat komt er allemaal op je af en hoe kun je daarmee omgaan? Het kan helpen om te praten met mensen die in dezelfde situatie zitten. Daarvoor is het prostaatkankercafé bedoeld, om in een ontspannen sfeer lotgenoten te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. De avond duurt van 19.00 tot 21.30 uur.

Seksualiteit
Op deze avond vertelt dr. Anko Kooistra, uroloog Prostaatcentrum Midden-Nederland, over nieuwe ontwikkelingen in de diagnostiek en behandeling van prostaatkanker. Farida van Reij, uroloog/seksuoloog, bespreekt de gevolgen van prostaatkanker voor relatie en seksualiteit. De aanwezigen kunnen onder het genot van koffie, thee of fris hun vragen te stellen aan de sprekers en in gesprek te gaan met elkaar. Ankie Krol, verpleegkundig specialist werkzaam op de polikliniek gynaecologie en urologie, begeleidt de avond. Ook de patiëntenvereniging PKS, Prostaatkanker Stichting, en het Toon Hermans Huis zijn aanwezig.

Aanmelding
Het prostaatkankercafé vindt plaats in de Foyer van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort. Wie de avond wil bijwonen kan zich vooraf aanmelden via 033 – 850 42 00 of per e-mail prostaatcentrummiddennederland@meandermc.nl.

Reacties