Medaille-oogst door Amersfoortse atleten bij NK Indoor

Een grote delegatie van Amersfoortse junioren atleten van av Altis en av Triathlon kwam dit weekend in actie tijdens het NK Indoor Junioren in Apeldoorn.

Op zaterdag werden de eerste medailles al verdeeld. Sven Jansons won goud op het verspringen bij de jongens Junioren B met een afstand van 6,88m en zilver op de 60m in een tijd van 7,12 sec. Jasmijn Bakker won met ruime voorsprong in een tijd van 10:06,57 de 3000m bij de meisjes Junioren A.

Bij de meisjes Junioren A plaatste Femke Bol zich zaterdag overtuigend als eerste in de series op de 400m. De finale liep zij vandaag en won ze met 2 seconden voorsprong op de nummer 2. Ook Henrik Kok mocht zondag het podium bestijgen na een mooie 2e plek op de 400m bij de B Junioren.

Ton van Mameren veroverde op de hinkstapsprong een bronzen medaille met een afstand van 12.98m. Het afsluitende onderdeel van het NK Indoor was de finale van de 60m horen. Sven Jansons mocht zijn derde medaille omhangen na winst op dit onderdeel met een tijd van 7,92 sec en bleef hiermee als enige atleet in zijn categorie onder de 8 seconden.