Nieuwe trainingsgroepen bij Altis

Foto: AV Altis

Altis start in maart met twee nieuwe loopgroepen. Een cursusgroep voor beginnende lopers waar iedereen van jong tot oud welkom is. En een tweede groep specifiek voor jongvolwassenen.

Altis wil deze tweede groep als schakel tussen de goede jeugdafdeling en de volwassen recreanten, prestatie- en wedstrijdsporters meer gaan bieden.

Beginnersgroep
De beginnerscursus is voor mensen die geen of weinig loopervaring hebben. De cursus bestaat uit trainingen en informatiebijeenkomsten. Vind je het leuk en loopt het lekker, dan kun je aan het eind van de cursus doorstromen naar groep 1 of 2 van de reguliere loopgroepen. Voorafgaand aan de cursus krijg je uitleg over hoe te beginnen met lopen en waar je op moet letten. De beginnerscursus wordt gegeven door een ervaren trainer. Wil je je opgeven of heb je behoefte aan nog wat aanvullende informatie, stuur dan een email naar Sietse la Roi ([email protected]).

Jongvolwassenen
De groep Jongvolwassenen van 18 tot 26 jaar krijgt van Altis een ruim aanbod met extra trainingsfaciliteiten voor hardlopen op de midden- en langeafstand. Hier kun je met leeftijdsgenoten terecht als je met ambitie prestaties wil neerzetten. Je bent ook van harte welkom als je het voldoende vindt om met plezier te bewegen en zo fit en gezond te blijven. De nieuwe groep voor 18- tot en met 26-jarigen begint op maandag 12 maart 2018. De trainingen starten vanuit het clubhuis aan de Schothorsterlaan 78 in Amersfoort.

Trainingstijden:
Maandagavond                19:30-21:00
Woensdagavond              19:30-21:00

Beide trainingen bestaan steeds uit een warming-up, loopscholing in combinatie met spierversterkende oefeningen en cooling-down. Het midden gedeelte (de kern), bestaat op maandagen uit een duurloop of fartlek en op de woensdag uit een intervaltraining. Uiteraard helpt de trainer je op weg voor alle andere dagen dat je wil trainen.

Een van de trainingsdoelen is de deelname aan een van de afstanden van de Marathon Amersfoort op 10 juni 2018. Deze organisatie biedt de lopers van deze groep een technisch hardloopshirt aan.

Mail voor meer informatie over de jongvolwassenen groep met Edwin Voets (trainer) [email protected], of bel Edwin op 06-52347821

Reacties