Kijkje bij de Provinciale Staten?

Foto: Provincie Utrecht

Wilt u een keer van dichtbij meemaken hoe Provinciale Staten van uw provincie debatteren over zaken die spelen in Utrecht? Wilt u weten hoe een Statenlid invloed uitoefent op het beleid? Meld u zich dan aan als “Gast van de Staten” op maandag 11 februari en krijg een kijkje achter de schermen. U wordt dan uitgenodigd om een Statenvergadering bij te wonen.

Programma

Het programma voor u als “Gast van de Staten” is als volgt. Om 12.15 uur wordt u ontvangen door een  aantal Statenleden en krijgt u een  korte uitleg over hoe een vergadering van Provinciale Staten werkt en wat er zoal op de agenda staat. Tijdens de rondleiding door het provinciehuis vertellen zij u meer over het Utrechtse parlement: van de geschiedenis van het bestuur tot aan de taken van de provincie. Aansluitend bieden wij u een gezamenlijke lunch aan, waarbij u alle ruimte heeft om met de Statenleden in gesprek te gaan. Om 14.00 uur start een Statenvergadering die u kunt bijwonen.

Belangstelling?

Lijkt het u leuk om een keer een Statenvergadering bij te wonen? Meld u zich dan aan via het digitale aanmeldingsformulier en een medewerker van de Statengriffie neemt contact met u op.

Reacties