Bergcross trekt belangstelling bedrijfsleven

Foto: AV Altis

De 27e Klaverblad Verzekeringen Amersfoortse Bergcross heeft veel belangstelling van het bedrijfsleven. Diverse bedrijven en organisaties nemen op zondag 18 februari deel aan deze kuitenbijter in het bosgebied aan de Utrechtseweg.

Nieuw is de deelname van het Picnic Running Team van de succesvolle online supermarkt. Railsport blijft met meer dan 90 deelnemers de grootste afvaardiging. Andere deelnemende bedrijven zijn Applied Medical, Runnersworld Amersfoort, en niet te vergeten hoofsponsor Klaverblad Verzekeringen.

De parkeerplaats naast de watertoren tegenover het Berghotel functioneert ook deze editie als het centrum voor het afhalen van startnummers, de prijsuitreikingen en nevenactiviteiten. Picnic komt hier voor het eerste met de Goalie voor jeugdvermaak met altijd prijs. Picnic biedt bovendien iedereen fruit aan. Klaverblad Verzekeringen trakteert deelnemers en belangstellenden ditmaal op warme stroopwafels en zorgt voor de herinneringen voor jong en oud. Het Berghotel is de natura hoofdsponsor. Vorig jaar was de door Berghotel aangeboden warme chocolademelk en bouillon haast niet aan te slepen. De Nijkerkse fotograaf Harry van ’t Veld komt weer geweldige actiefoto’s maken. Na afloop zijn de foto’s kosteloos te vinden op www.Bergcross.nl.

Als je snel bent en nog voor 31 januari 2018 inschrijft, krijg je als bonus je voornaam op je startnummer afgedrukt. Na deze datum is inschrijven uiteraard ook mogelijk maar dan loop je wel anoniem! De jongste deelnemer is 5 jaar en op het moment van schrijven van dit bericht is de oudste 80 jaar.

Zondag 18 februari 2018 wordt klokslag 10:30 uur het eerste startschot gelost. De minipupillen D vanaf 5 jaar bijten dan de spits af op het 500 meter lange jeugdparcours. Daarna is er elke 10 minuten een nieuwe start van steeds oudere jeugd. De wedstrijd van de jongens junioren A/B over 4400 meter sluit de jeugdseries af. Er zijn dus heel veel prijzen te vergeven.

Het slotstuk van het hardloopevenement is de wedstrijd en de prestatieloop. Deze categorieën vertrekken om 12:30 uur respectievelijk 13:30 uur. De tijdregistratie wordt verzorgd door Racetimer met een chip in het startnummer.

De wedstrijden voor jeugd en volwassenen vormen tevens de Clubkampioenschappen Cross 2018 van de organiserende atletiekvereniging Altis.

Inschrijven kan op de volledig vernieuwde website www.Bergcross.nl

Op de website is meer informatie te vinden. Inschrijven op de dag zelf kan ter plaatse zolang startnummers beschikbaar zijn, maar is dan wel wat duurder dan bij voorinschrijving.

Reacties