Amersfoortse kinderen doen mee aan IJSTIJD! Winterspelen

Foto: WinterparadIJS

Deze winter is een bijzondere met de Olympische Spelen in Pyeongchang in het vooruitzicht. Voor twaalf Amersfoortse kinderen gaan de Winterspelen nu al van start. De kinderen gaan als “Team WinterparadIJS Amersfoort” deelnemen aan de IJSTIJD!-Winterspelen, die zaterdag 3 februari plaatsvinden op De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Dit is een initiatief van de KNSB.

Schaatsen
Afgelopen winter hebben veel Amersfoorters kunnen genieten van schaatspret op de ijsbaan gelegen aan het Eemplein. De baan is al afgebouwd, maar binnenkort vertegenwoordigt het “Team WinterparadIJS Amersfoort” de stad Amersfoort tijdens de landelijke finale van de IJSTIJD! Winterspelen.

Voorrondes
Tijdens de schoolschaatslessen hadden kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar de mogelijkheid om zich te selecteren voor de plaatselijke finale van IJSTIJD! Winterspelen. Deze kinderen zijn daarna uitgenodigd om in de kerstvakantie deel te nemen aan de plaatselijke voorrondes op onze baan. Tijdens deze voorronde zijn de twaalf beste schaatsers geselecteerd voor het “Team WinterparadIJS Amersfoort”. Dit team neemt deel aan de landelijke finale.

IJSTIJD! Winterspelen
De IJSTIJD! Winterspelen worden georganiseerd door de KNSB voor kinderen van 10 tot 14 jaar. Elke ijsbaan vaardigt een team af dat op de volgende onderdelen strijdt om de IJSTIJD! Winterspelen Cup 2018: 100 meter sprint, mini-marathon en shorttrack estafette relay. Natuurlijk telt een race op de icebikes van de Croky Challenge ook mee. Bovendien kunnen er punten worden gescoord via de 100% NL freestyle kunstrij battle.

Reacties