Parkhuis van start als pop-up

Foto:

Het is een tijd rustig geweest rond het Parkhuis. De sloop van het Elisabeth Ziekenhuis vertraagt zodanig dat er voorlopig niet gestart kan worden met verbouwen van het voormalig ketelhuis.

De organisatie is daarom op zoek gegaan naar alternatieven omdat zij er van overtuigd is dat er in Amersfoort ruimte is voor een plek waar ondernemerschap en (buurt)activiteiten elkaar aanvullen. En dat is gelukt!
Vanaf februari wordt het zuidelijk deel van het ziekenhuisterrein vrijgegeven. Elisabeth Groen start dan met de aanleg van het park. Op dit deel van het terrein staat een houten gebouw (200m2) waar als pop-up gestart gaat worden met de activiteiten van het Parkhuis.
In het pop-up Parkhuis komt kinderopvang en ruimte om elkaar te ontmoeten. Er is plek voor een (zeefdruk)atelier, ontdeklab en educatieve workshops. Ook komenn kleinschalige festivals en evenementen die een link hebben met de natuur, ontdekken en ontspannen op het programma.

Medio februari wordt de sleutel overhandigd en kan gestart worden met de verbouwing. Hulp of materialen in de aanbieding? Laat het weten via [email protected] In mei opent het Parkhuis haar deuren voor de bewoners van Amersfoort.

Ben je ge├»nteresseerd in de plannen? Kom naar de informatiebijeenkomst op donderdag 8 februari in wijkcentrum het Klokhuis, Weberstraat 2 in Amersfoort. De bijeenkomst duurt van 20.00 – 21.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Reacties