Leer werken met internet bij cursus Klik & Tik

Foto: Publiek domein

De Bibliotheek Eemland organiseert in samenwerking met Seniorweb de gratis internetcursus Klik & Tik. Deze cursus vindt iedere woensdag plaats in de Bibliotheek het Eemhuis van 10.00 tot 12.00 uur. De cursus is bedoeld voor mensen die moeite hebben met hun weg te vinden op het internet.

Klik & Tik bestaat uit drie delen, namelijk “de basis”, “het internet op” en “samen op het web”. Deze cursus helpt mensen beter gebruik te laten maken van de nieuwe mogelijkheden van de computer. U leert bijvoorbeeld websites te bekijken, e-mails te schrijven en bestanden downloaden. Ook gaan cursisten aan de slag met social mediakanalen als Facebook en Twitter, waarbij wordt uitgelegd hoe men berichten, filmpjes en foto’s plaatst. Een vrijwilliger van Seniorweb verzorgt de begeleiding. Verder zorgt de cursus voor meer kennis van de Nederlandse taal.

Wachtrij
Sinds 2018 is Klik & Tik een wekelijkse cursus. Dit is geen vrije inloop, u moet zich nog steeds met een formulier aanmelden. Iedere cursist gaat op zijn of haar eigen tempo door de lessen heen. Wanneer er plek is, wordt de eerstvolgende persoon op de (wacht)lijst gecontacteerd.

Aanmelden
Om deel te nemen aan deze internetcursus kunt u zich aanmelden door het aanmeldformulier in te vullen. Dit formulier kunt u ophalen bij de balie van de Bibliotheek het Eemhuis en ingevuld weer inleveren. Als u telefonisch contact opneemt, kan een medewerker van de Bibliotheek u het formulier ook per post toesturen. Het formulier is ook te downloaden via www.bibliotheekeemland.nl.

Reacties