Amersfoort neemt stormschade op

Foto: ProRail

De storm was kort maar hevig. In een paar uur tijd raasde een zeer zware westerstorm met windstoten tot ruim 120 km/uur over het binnenland met miljoenen aan schade tot gevolg.

Het hele land raakte ontregeld en maakt momenteel de schade op. Ook in Amersfoort ontstond veel schade door omgevallen bomen en afgewaaide dakpannen.

De wegen slibten dicht. Op de A1 had het verkeer van Amsterdam naar Amersfoort last van ongevallen en van een omgevallen boom op de weg bij Laren.

DierenPark Amersfoort hield de poorten vandaag gesloten. Het bosrijke park achtte het niet veilig voor haar bezoekers. De dieren bleven veilig in hun verblijven.

Treinverkeer

NS reizigers kwamen vast te zitten op de stations. De NS heeft in het hele land het treinverkeer plat moeten leggen. De storm heeft veel schade aan spoor, bovenleidingen en stations veroorzaakt, die hersteld moet worden, voordat er weer NS-treinen kunnen rijden. Het gevolg is dat er vanavond slechts mondjesmaat weer treinen gaan rijden. ProRail en aannemers werken de hele avond en nacht door aan het herstel van de stormschade. Waar mogelijk zet NS bussen in. Reizigers proberen zoveel mogelijk een oplossing te zoeken en in de  #stormpoolen werd veelvuldig gebruikt door mensen die een lift zochten en door automobilisten die een plekje in de auto vrij hadden.

Het is mogelijk dat vrijdag op sommige trajecten de herstelwerkzaamheden nog niet zijn afgerond.  Waar dit het geval is, kan dit effect hebben op de treindienst. Het advies is om ook vrijdag kort voor vertrek de reisplanner van je vervoerder te checken.

 

Reacties