Schilderwedstrijd geïnsprieerd door Mondriaan

Foto: Mondriaanhuis

Woensdag 7 maart 2018 is de 146e geboortedag van Piet Mondriaan. Het Mondriaanhuis in Amersfoort, geboortehuis van de schilder, viert deze dag met extra activiteiten in en om het museum.  Eén van de activiteiten is de schilderwedstrijd ‘Geïnspireerd door Mondriaan’.

Vanaf vrijdag 19 januari kan iedereen die van schilderen houdt een wedstrijdformulier en een schilderspaneel van 25 x 25 cm bij het Mondriaanhuis komen ophalen om zelf aan de slag te gaan. De opdracht daarbij is: laat je inspireren door Mondriaan.
Mondriaan schilderde gedurende zijn artistieke loopbaan diverse onderwerpen in diverse stijlen, van figuratief tot abstract. Deelnemers aan de Mondriaanwedstrijd kunnen zelf bepalen door welke stijl of welk aspect van Mondriaan zij zich geïnspireerd voelen en dit in hun eigen creatie naar voren brengen.

De wedstrijd is zowel voor volwassenen als voor de jeugd. Deelnemers kunnen t/m 1 maart 2018 hun werk inleveren bij het Mondriaanhuis. De schilderijen zullen tijdelijk worden geëxposeerd in het Doe-het-zelf-atelier van het museum. Een jury, bestaande uit de conservator en de directeur van het Mondriaanhuis, zal de winnaars selecteren, die op woensdagmiddag 7 maart bekend worden gemaakt. De winnaars ontvangen prijzen die ter beschikking worden gesteld door de volgende ondernemers van het Mooierplein:

Brood & Zoets www.broodenzoets.nl
Dr. Chocolate www.dr-chocolate.nl
Spellenpoort www.spellenpoort.com

Meer informatie over de schilderwedstrijd en de wedstrijdvoorwaarden zijn te vinden op www.mondriaanhuis.nl

Reacties