Donderdag kans op zeer zware windstoten

Foto:

Het KNMI heeft voor donderdag 18 januari 2018 code oranje afgegeven voor de regio Utrecht. Er is kans op zeer zware windstoten van 100-120 km/uur.

Donderdagochtend zal de windkracht toenemen en kunnen we spreken van een westerstorm met windstoten van 80-100 km.uur. Daarom geldt vanaf 7.00 uur code geel. Deze gaat over in code oranje van 11.00-14.00 uur met windstoten van 100-120 km/uur. Het KNMI wijst op het risico voor omvallende bomen en adviseert maatregelen te treffen om letsel en gevaarlijke situaties in het verkeer te voorkomen. Vanwege het weer kunt u het beste rekening houden met langere reistijden. Voor actuele berichten: volg de weerberichten en waarschuwingen.

Stormschade

De landelijke meldkamer wordt met dit soort dagen overspoelt met telefoontjes van mensen die met 112 bellen, maar is dat wel nodig? Veiligheidsregio Utrecht, waar Amersfoort onderdeel van uitmaakt, heeft een mooi overzichtje bij welke situaties je 112 kunt bellen, wanneer je bij de gemeente terecht kunt en wanneer je zelf actie moet ondernemen. Meer informatie vindt u op de website www.vrubrandweer.nl.

Acuut gevaar

In gevallen waar acuut gevaar is, mag je altijd 112 bellen maar soms is het minder acuut en kun je de gemeente hiervoor bellen. De gemeente Amersfoort kun je bellen op 14 033 of een melding maken via deze webpagina.

Reacties