Carnaval in aantocht

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De leukste feestweek van het jaar nadert. Vrijdag 9 februari barsten de Carnavalsactiviteiten pas echt los en dit jaar is het extra speciaal.  Carnavalsvereniging De Hooge Narren viert namelijk haar jubeljaar en bestaat 4 x 11 jaar.

Hieronder een overzicht van de leukste activiteiten van De Hooge Narren in Hoogland.

Vrijdag 9 februari wordt Carnaval officieel ingeluid met de traditionele Dorpsomdoop. Om 16:30 wordt er verzameld bij C.S. De Eemschuumers in Café de Kolkrijst. Vanaf daar kan de tocht beginnen en wordt Hoogland officieel omgedoopt tot Zandkruuersgat. ’s Avonds op de eerste Hooge Narren Canavalsavond komt om 20:30 Patrick Willemse optreden in de Narrenhof (De Faam).

Zaterdag 10 februari vindt ook dit jaar weer het Kindercarnaval plaats! Vanaf 12:30 kunnen de kinderen zich inschrijven bij Bassischool de Biezen. Om 13:00 uur zal de stoet vertrekken richting Narrenhof. Het leuke is dat er weer prijzen zullen worden uitgedeeld, dus maak er wat moois van.
Wanneer de optocht is aangekomen bij de Narrenhof, kan het feest met een polonaise van start gaan. Het Kindercarnavalsfeest, ook wel Cassiopeia, zal ongeveer vanaf 13:45 zijn. Verschillende artiesten zullen komen optreden.

Zaterdagavond vanaf 20:30 vindt voor de volwassenen het Demarrage Bal plaats in de Narrenhof. Feestbeest Jerick zal Nederlandse feest hits komen zingen. Ook zal later op de avond de Amersblaozers komen optreden.

Zondag om 15:00 uur gaat het gefeest in de Narrenhof weer door met Jeffrey Tanis en DJ Cor tijdens het EPO Bal. Vanwege het jubeljaar is de entreeprijs maar € 4,40,-.

Maandag is om 15:00 uur de Tap-take-over door oud prins Oxydatie. Alle Hooge Narren zullen hierbij aanwezig zijn. ’s Avonds is het tijd voor het Criterium, het allerlaatste feest in de Narrenhof.

Het Carnavalsweekend wordt afgesloten met het traditionele Haringhappen. Aan deze laatste middag zijn geen kosten aan verbonden.

Genoeg te doen dus met Carnaval in Amersfoort! Let er wel op dat voor sommige feesten kaartjes moeten worden gekocht. Meer informatie is te vinden op de site van De Hooge Narren.

Uw carnavalsactiviteiten ook op Amersfoort.nieuws.nl? Stuur ons een bericht!

Reacties