Amersfoortse auteur publiceert derde boek binnen een jaar

Foto: Owan Drake

Medio maart 2018 publiceert auteur en self-publisher Owan Drake zijn derde boek De Zaden der Hoop Boek 2 Draak des Vuurs bij Brave New Books. Dit is een vervolg op zijn eerdere werk en werd door zijn proeflezers al lovend ontvangen.

 

“Vergeet alles wat je ooit gelezen hebt, dit overtreft het!” – Martine Pauwels

Voor auteur Owan Drake kwam het afgelopen jaar als een regelrechte verrassing. Van zijn De Zaden der Hoop- serie zijn eerder Boek 1 De Val van Hymír en Boek 1.5 De Opkomst van een Opstand verschenen. Beide boeken werden overrompeld met goede kritieken. De Val van Hymír is dan ook snel bekend geworden onder de liefhebbers van het fantasy- genre. “Owan Drake is een schrijvend alter ego van iemand die je misschien kent, of wellicht niet,” aldus de auteur.

“Het is nog lang niet klaar met bloederige scènes en opvallende personages.” – Saskia Boree

Niet alleen verschenen er twee delen in zijn inmiddels opmerkelijke serie De Zaden der Hoop, de auteur werd onder andere genomineerd op de longlist voor Beste Fantasyboek 2017 en later ook op de shortlist hiervan. Ook stond hij op deze lijst als een van de weinige self-publishers en domineerde hij hier met 45 stemmen tegen de 29 van de schrijver op de tweede plaats. Dit terwijl hij 30 stemmen meer had dan de auteur op plek drie. Daarnaast sleepte hij een nominatie binnen op de longlist van de Indie Awards. Van De Zaden der Hoop is het de bedoeling dat er mettertijd meer delen zullen volgen.

De Zaden der Hoop Boek 2 Draak des Vuurs
Terwijl Xavier verder gaat met de vertellingen uit het verleden, beseft hij niet dat de Bloedraven een apparaatje in zijn buik geplaatst hebben dat zowel het einde van hem als Benedictus zou kunnen betekenen. In het verhaal van het licht krijgt Heer Frank eindelijk de kans om terug te vechten tegen de vijanden die zijn huis over hebben genomen. Als Wilder ook nog eens het strijdtoneel betreedt, krijgt Frank de overhand en zien de Bloedraven geen andere keuze dan de kwaadaardige Machinegod Elim vroegtijdig te activeren.
In het verhaal van de duisternis slaan Mar en zijn entourage op de vlucht voor Mizalda Kallas. Uiteindelijk splitst de groep zich op en zullen Zack en Mar door het Doornwoud Bos reizen, en Yolanda en Patrick door het Archeon gebergte. Terwijl ze langzaam weer naar elkaar toe reizen, richting de Vorstelijke Kloof, zal één van de groepen in een compleet andere wereld terechtkomen en zal de ander niet doorhebben dat ze achterna gezeten worden door een groep die uit is op hun hoofden.

Reacties