Vandaag is het Blue Monday

Foto: Mind,.nl

Vandaag, 15 januari 2018, is het Blue Monday. Stichting Mind organiseert voor het eerst dit jaar een sponsorloop, de Blue Monday runs. Stichting MIND is een organisatie, die tegen depressie strijdt.

Door vanavond mee te lopen met de Blue Monday Run of te doneren zamel je geld in zodat MIND  mensen met een depressie de juiste begeleiding en steun kan bieden. Het rondje dat gelopen zal worden is ongeveer drie kilometer. Verzamelen vindt plaats om 19:30 bij Runnersworld op de Kamp in Amersfoort.

De donkere dagen en koude temperaturen kunnen ervoor zorgen dat wij ons niet helemaal lekker in ons vel voelen. Iedereen kent dit soort dagen wel, maar er zijn ook mensen die hier iedere dag van het jaar last van hebben. Sinds een aantal jaar is er voor de meest depressieve dag van het jaar een naam bedacht: Blue Monday. De zogenoemde Blue Monday valt dit jaar op 15 januari. Om aandacht te vragen voor psychische problematiek organiseert MIND een sponsorloop. Hardlopen is volgens organisator Huub van Amersfoort een dagelijkse bron van inspiratie. Op deze manier heeft hij een doel om naartoe te werken. Daarnaast is het volgens hem ook een sociale sport, omdat je er mensen door ontmoet.

Het geld dat wordt opgehaald wordt beschikbaar gesteld voor het uitbreiden en doorontwikkelen van supportgroepen van de Depressie Vereniging. In Nederland zijn er op dit moment ongeveer 60 supportgroepen. De groepen zijn verspreid over heel Nederland. Een groep, die bestaat uit ongeveer zes leden, komt een keer per maand bijeen. Hier worden vervolgens onder begeleiding van twee begeleiders gesprekken gevoerd. Deelname aan een supportgroep is geheel gratis.

Voor veel mensen is een supportgroep een enorme steun, daarom is het belangrijk dat het kan blijven bestaan. En naast dat je iets doet voor een ander is het natuurlijk geen slecht idee voor de gezondheid om een rondje mee te lopen.

Naast dat je er anderen mee helpt, is het ook voor uw eigen mentale gezondheid goed. Hardlopen zorgt voor de juiste balans tussen lichaam en geest. Een goede fysieke gesteldheid zorgt ook voor de juiste mentale gezondheid.

Meedoen? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties