Geslaagde oliebollenactie in Meander voor bedfiets

Foto: Meander Medisch Centrum

De decemberactie van de Vrienden voor Meander is méér dan geslaagd. Met de verkoop van oliebollen werd een nettobedrag van € 8.705,- opgehaald. Genoeg voor de aanschaf van een bedfiets en voor nog een extraatje: een scherm met fietsroutes voor extra uitdaging en afleiding.

Een speciale bedfiets met motorische trapondersteuning kost € 7.500,- en is bedoeld voor patiënten die lang in het ziekenhuis liggen. Omdat ze vaak niet fit genoeg zijn om uit bed te komen, kunnen ze de pedalen in liggende positie met hun voeten bedienen. Het bewegen draagt bij aan hun herstel. Bij de bedfiets zal een digitaal scherm komen dat een bepaalde route laat zien. Daarop kan de patiënt op zijn eigen snelheid bijvoorbeeld een rondje Amersfoort fietsen.

De oliebollenactie is mogelijk gemaakt door vele vrijwilligers, Patisserie van Gent en diverse sponsors. De verkoop heeft plaatsgevonden in een kraam naast de grote kerstboom in de Laan van Meander Medisch Centrum. De Vrienden van Meander zetten zich met diverse fondsenwervende acties in voor projecten gericht op het welzijn van patiënten en bezoekers. In de afgelopen jaren zijn al vele doelen behaald, zoals groen, kunst, speelplekken, bedbanken en prettige inrichting en aankleding van afdelingen.

 

Reacties