Ren mee op Blue Monday!

Foto: Mind,.nl

De kortste dag is achter de rug, goede voornemens gesteld, het oude jaar feestelijk afgesloten, maar toch knaagt er ook iets aan de eerste weken in het nieuwe jaar. De volgende vakantie is ver weg, de werkweek is weer begonnen, al het achterstallige werk ligt misschien nog duidelijker op je bord. En dan…

Deze combinatie van het donkere, winters weer en de periode na de feestdagen, is vaak niet de makkelijkste. En de Britse psycholoog Cliff Arnall berekende daarom hieruit de dag waarop de meeste mensen zich treurig, neerslachtig of weemoedig voelen: Blue Monday. Deze dag valt dit jaar op maandag 15 januari 2018.

Één van de manieren om hier iets tegenover te stellen is juist door in beweging te komen omdat je hierdoor zowel lichamelijk maar ook geestelijk nieuwe energie krijgt. Huub van Amersfoort, organiseert daarom de allereerste MIND Blue Monday Run Amersfoort. “Hardlopen is voor mij bijna een dagelijkse bron van inspiratie! Het is een manier om jezelf doelen te stellen en hiernaar toe te werken, je lijf te ervaren, buiten te zijn en anderen mensen te ontmoeten!”

Juist door regelmatig hard te lopen zorg je voor eens balans tussen aandacht en rust voor lichaam en geest. Dit zorgt niet alleen voor meer energie en lichamelijke fitheid, maar ook voor een betere stemming en minder neerslachtige gevoelens.

Daarom ondersteunt en organiseert Stichting MIND dit jaar voor het eerst, door het hele land een twintig tal MIND Blue Monday Runs. Middels deze runs wordt er aandacht gevraagd voor het grote aantal mensen dat worstelt met depressieve klachten en wordt er geld ingezameld zodat zij deel kunnen nemen aan supportgroepen.

Er zijn allerlei redenen waarom je de ‘stoute’ hardloopschoenen kunt of wilt aantrekken. De MIND Blue Monday Run Amersfoort wordt georganiseerd in samenwerking met Runnersworld Amersfoort en is er voor iedereen!

Het parcours bestaat uit rondjes van 1 kilometer en verzamelen is op maandag 15 januari 2018 tussen 19:30 en 20:00 uur bij Runnersworld Amersfoort, Kamp 25. Zowel beginners als gevorderde hardlopers kunnen meedoen en je kunt je inschrijven door een mailtje te sturen naar [email protected]

Deelname is gratis en voor alle deelnemers die zelf een MIND actie aanmaken op de site van Mind krijgen er een gratis t-shirt bij. Na afloop is er koffie en thee en wat lekkers gezorgd en wordt er een verrassingsprijs uitgereikt. We kunnen alvast verklappen dat dit niet persé de snelste of degene met de meeste kilometers hoeft te zijn…

Reacties