Start Informatiepunt Leeskringen in Het Eemhuis

Foto: Amersfoort.nieuws.nl

De Bibliotheek Eemland start in samenwerking met Stichting Senia op 10 januari 2018 met een Informatiepunt Leeskringen in de Bibliotheek het Eemhuis. Elke tweede woensdag van de maand van 11.00-12.00 uur, voorafgaand aan het Boek van de Maand-gesprek, zit Senia-ambassadeur Liesbeth Ram klaar om vragen te beantwoorden over leeskringen.

Al veel leeskringen in de regio Eemland maken gebruik van de leeskringenservice van de Bibliotheek Eemland door het lenen van leeskoffers. Een leeskoffer bevat meerdere exemplaren van een boek en leeswijzers van Senia om te gebruiken tijdens het gesprek over het gelezen boek. Naast leeskringen Nederlandse literatuur zijn er ook leeskringen filosofie, geschiedenis, Frans, Duits, Engels, kunstgeschiedenis, biografie├źn en de Grote Klassieken. Ook zijn er muziek-luisterkringen.

Iedereen die meer wil weten over leeskringen en de leeskringenservice kan in het nieuwe jaar terecht bij het Informatiepunt Leeskringen dat ingericht zal worden op het vierde terras van de bibliotheek, net voor Espressobar de Draak. Hier is informatie te krijgen over leeskringkoffers en er liggen leeswijzers en literatuurlijsten ter inzage. Lezers die enthousiast zijn geworden kunnen zich aanmelden voor een leeskring. Bij voldoende aanmeldingen zal de ambassadeur van Senia zorgen voor een informatiebijeenkomst om een nieuwe leeskring op te richten.

Reacties