EWT op zoek naar personeel in de windmolenproductie

Foto: Publiek domein

EWT, de toonaangevende fabrikant van windmolens met een vermogen tot 1MW, opent in Enschede een eigen bladenfabriek om de continuïteit van de productie van de DirectWind windmolens te waarborgen.

In opvolging van EWT’s internationale groei heeft EWT besloten de productie van rotorbladen in eigen beheer te gaan uitvoeren. De productie zal zorgen voor continuïteit, onafhankelijkheid en hoge kwaliteit en wordt alleen ingezet voor eigen gebruik. Met het uitbesteden van de productie aan derden heeft EWT veel kosten voordelen ondervonden, echter met het in huis nemen van de productie zorgt een strakke planning voor een compensatie, strakke levertijden en bladen van hoogwaardige kwaliteit. EWT wordt hiermee de enige bladenfabrikant in Nederland.

Enschede was voor EWT de locatie bij uitstek. “Deze regio staat bekend om zijn kennis in wind- en bladentechnologie en toewijding in de verdere groei van toekomstige technologie. Ook logistiek gezien past de nieuwe fabriek goed bij EWT’s supply chain, klant- en bedrijfsprofiel. De aanwezigheid van EWT’s nieuwe bladenfabriek zorgt voor een gewaardeerde hightech investering in de regio” aldus Mark Jones, CEO EWT.

EWT zal de komende maanden meer personeel gaan werven voor de productie van de bladen en heeft een interne opleiding opgezet voor training van het nieuw te werven personeel. Vanwege het intensieve productieproces verwacht EWT dat het aantal personeelsleden in 2018 fors zal gaan stijgen.

EWT zal blijven samenwerken met andere bladen fabrikanten, om de solide, betrouwbare en gevarieerde supply chain basis te behouden.

Over EWT
Emergya Wind Technologies (EWT) uit Amersfoort is de grootste windmolenfabrikant van Nederland. EWT is een toonaangevende fabrikant van windmolens met een vermogen tot 1MW. EWT is actief in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië. EWT wordt wereldwijd erkend als een innovator in decentrale opwekking van (wind)energie. EWT’s DIRECTWIND-windmolens onderscheiden zich door duurzaamheid, efficiëntie en lage geluidsniveaus. EWT biedt windenergie aan tegen een lagere kostprijs, waardoor klanten jaarlijks aanzienlijk besparen op de energierekening. Vooral individuele landeigenaren, industriële partijen en lokale energiecoöperaties kiezen voor EWT windmolens.

In 2017 heeft EWT vele successen geboekt in de installaties en contracten voor lokale opwekking in onder andere ItaliëDenemarken enGriekenland. Het Griekse project wordt een van ’s werelds meest uitgebreide installaties op het gebied van windenergie op eilanden.

Reacties