‘Tools for feelings’ in Kunsthal KAdE

Foto: Mike Bink

De solotentoonstelling VUUR  van Maria Roosen is nog ruim twee weken te bezoeken. In VUUR laat Roosen werk zien van het begin van haar carrière tot nu, en alles daartussenin.

De kunstenaar neemt bezoekers mee in een kleurrijke wereld van glas, hout, zeep, fruit, wol en andere materialen die zij omtovert tot beelden, tekeningen, aquarellen en installaties. Glas is het materiaal waar de kunstenaar het meest mee werkt. Alle glaskleuren die in de glasblazerij mogelijk zijn; van Pflaumenblau tot Irisgold, Opalflieder, Dunkelheliotrop, Elfenbein en Weinachtsrot, zijn als een gedicht op de vloer geschreven.

Maria Roosen breekt een lans voor de verbeelding. “Verbeeldingskracht maakt het leven een stuk aangenamer, plezieriger en meer dragelijk. Verbeelding is nodig om het leven te begrijpen.” Haar kunstwerken noemt zij ‘tools for feelings’; het zijn gebruiksvoorwerpen, bedoeld om gevoelens en gedachten weer te geven die thema’s als bloei, groei, vruchtbaarheid, liefde en dood oproepen.

Deze tentoonstelling is tot stand gekomen met steun van het Mondriaan Fonds en de Gemeente Amersfoort. Met dank aan Galerie Fons Welters en Roberto Polo Gallery. Bekijk voor meer informatie onze website, of neem contact op via [email protected]

VUUR van Maria Roosen te zien tot en met 7 januari 2018 in Kunsthal KAdE.

Reacties