Nieuwe ambassadeurs voor Vrienden van Meander

Foto: Meander Medisch Centrum

Robert, Tatum en Floor zijn alle drie patiënt in Meander Medisch Centrum. Vanaf vandaag hebben zij een speciale status: ze zijn de nieuwe ambassadeurs van de Vrienden van Meander. Ook na het eerste lustrum van de vriendenstichting blijven ambassadeurs belangrijk om de wensen van patiënten en hun naasten voor het voetlicht te brengen en geld hiervoor in te zamelen.

De vertrouwde gezichten van de vorige ambassadeurs Fien, Nino en Nelleke maken nu plaats voor een nieuw trio, ieder met een bijzonder levensverhaal waarin ziekte en gezondheid een belangrijke rol speelt. Bij de overdracht op 18 december gaven hun voorgangers tips hoe je een goede ambassadeur kunt zijn voor de Vrienden van Meander. Fien Vermeulen: “Meander was een vriend voor ons, daarom zijn wij Vriend van Meander. Zo maken we samen het verschil voor ons ziekenhuis.” De Amersfoortse, bekend als presentatrice bij het radiostation QMusic, blijft betrokken bij de Vrienden als bestuurslid. De overdracht vond plaats in aanwezigheid van Mark Röell, burgemeester van Baarn en voorzitter van de Vrienden van Meander.

Robert, ondernemer uit Bunschoten-Spakenburg, lag weken met een levensbedreigende ziekte op de Intensive Care. “Als gevolg van mijn ziekte kon ik niet meer gitaar spelen. Mijn lievelingsgitaar heb ik geschonken aan de medewerkers van de IC.” Tatum, een 12-jarige scholiere, heeft diabetes. Maar dat weerhoudt haar niet van grootse dromen: “Ik zit op fietscross en heb al drie keer meegedaan aan het WK. Later wil ik meedoen aan de Olympische Spelen.” Studente Floor kreeg bloedkanker. Na een lange periode van opname, behandeling en revalidatie is ze blij dat ze iets terug kan doen. “Als ambassadeur kan ik bijdragen aan de fijne sfeer en fijne extra’s die ik heb mogen ervaren in Meander.”

De Vrienden van Meander sluiten dit jaar hun eerste lustrum af. In de eerste jaren waren alle inspanningen erop gericht het nieuwe ziekenhuis prettiger in te richten voor patiënten. Er werd veel geld ingezameld voor zaken als meubilair, kunst, groen, speelplekken en bedbanken. De focus in de komende jaren is gericht op het creëren van een ‘healing environment’, een helende omgeving met groen, licht en ontspanning. Daarnaast zal er meer aandacht uitgaan naar digitale innovaties, preventie en activiteiten voor patiënten en hun naasten. Al deze projecten zijn ontstaan vanuit wensen van zorgverleners van Meander. Zij zien dagelijks in de praktijk waar patiënten baat bij hebben.

www.vriendenvanmeander.nl

Reacties

Cookieinstellingen