Deelnemers Schrijfclub voor laaggeletterden presenteren gedichten en verhalen

Afgelopen vrijdag 15 december presenteerden de deelnemers van de Schrijfclub voor laaggeletterden hun zelfgeschreven gedichten en verhalen in de Bibliotheek het Eemhuis.

Na afloop kregen zij een boekje, waarin verschillende gedichten zijn gebundeld. Fractievoorzitter en plaatsvervangend voorzitter gemeenteraad Simone Kennedy – Doornbos ontving het eerste exemplaar uit handen van Christien Manni (Programmamanager bij de Bibliotheek Eemland).

Het was een feestelijke middag in de Bibliotheek, waar ook stadsdichter Eva Vleeskruijer haar medewerking verleende door onder andere een gedicht voor te dragen over lezen. Ook zong ze een aantal liedjes die met het thema te maken hebben. De deelnemers (afkomstig uit landen als Marokko, Kazachstan, China en de Verenigde Staten) genoten zichtbaar van de bijeenkomst.

Taalhuis
De Schrijfclub voor laaggeletterden is een activiteit die Taalhuis Amersfoort organiseert in de Bibliotheek het Eemhuis op elke derde maandag van de maand. Schrijver en dichter Jolanda Oudijk begeleidt de deelnemers. “Ik ben trots op de inzet en het enthousiasme van alle deelnemers. Er zijn veel mooie gedichten geschreven het afgelopen jaar”, aldus Jolanda.

Reacties

Cookieinstellingen